Saapuminen

Lentäen Rovaniemelle

Nopein tapa saapua Pyhälle on lentäminen. Rovaniemen lentokenttä sijaitsee runsaan sadan kilometrin päässä tunturista. Tunti koneessa ja puolitoista bussissa ja olet perillä. Kuljetus perille lähtee suoraan lentoaseman ulko-ovelta.

Lentäen KUUSAMOON

Finnair lentää Helsingistä Kuusamoon ympäri vuoden, talvikaudella kahdesti päivässä, vilkkaimpina päivinä neljästi päivässä. Lentoaika Helsingistä Kuusamoon on noin 1-1,5 h. 

Jokaisella reittilennolla on lentokenttäbussiyhteys Rukalle; bussimatka kestää 30 minuuttia ja lentokenttäbussi lähtee Rukalta 1 h 45 min ennen lennon lähtöä.

Junalla Kemijärvelle

Juna on mukava tapa saapua Pyhälle ja Rukalle. Lähin rautatieasema sijaitsee Kemijärvellä, josta bussikuljetus Pyhälle kestää noin puoli tuntia ja Kuusamoon 2 tuntia 30 min. Esimerkiksi Helsingistä illalla lähtevä juna on hyvissä ajoin aamulla perillä Kemijärvellä. Rautatieasemalta on järjestetty bussikuljetus hiihtokeskuksiin.

Skibus pyhällä

SkiBussilla pääset Pyhä-Luostolle päivittäin Rovaniemen junilta ja lennoilta. Talvikausina SkiBus yhteys on 4 kertaa päivässä, kesäkaudella kaksi kertaa päivässä. SkiBus-aikataulusta löydät lennot ja junat joilta yhteys tunturiin. SkiBus kuljettaa vieraamme mukavasti tunturiin ja tunturista takaisin. SkiBus liikennöi talvisin reitillä Rovaniemi rautatieasema – Rovaniemi linja-autoasema – Rovaniemi lentoasema – Luosto – Pyhä

Skibus rukalla

Rukan kylässä majoittuessasi pärjäät mainiosti ilman autoa, sillä kaikki palvelut ovat kätevästi kävelymatkan päässä. Rukan kylän ja Kuusamon keskustan välillä on säännöllisiä bussireittejä; talvisin SkiBus ja kesäisin Karhunkierrosbussi.
Rukan alueella liikut maksutta SkiBussilla (voimassa olevalla hissilipulla tai laskettelu/lautailuvälineiden kanssa), eli pääset kätevästi mökiltä rinteisiin, laduille ja Rukan kylään.

Autolla

Ajomatkaan Etelä-Suomesta kuluu useita tunteja. Erittäin mukava tapa on taittaa osa matkasta kiskoilla; auto junaan ja Rovaniemellä ulos.  Helsingistä matkaa Pyhätunturille kertyy 960 km ja Rukalle runsaat 800 km. Suorin tie esim. Helsingistä on viitostie. Myös reitti Oulun kautta on monien suosima. Sopivia tauko- ja tankkauspaikkoja löytyy reittien varrelta ympäri vuorokauden.

Palkitse itsesi

© 2024 Better Business Services Oy

TOTEUTUS